GIRJJIT

Lilli, Lávre och Saivofolket

Lilli och lillebror Lávre bor i Sápmi. De är ute och plockar hjortron med mamma och farfar. Lillebror får en glimt av det hemlighetsfulla Saivofolket som bor vid myren. Text och bild berättar om samisk kultur för alla sinnen.

Den samiska författaren Elin Marakatt från Ađevuopmi/Idivuoma ger ut sin bilderbok "Lilli, Lávre ja Sáivoálbmot", "Lilli, Lávre och Saivofolket" på sju språk. Illustrationerna i akvarell har konstnären Anita Midbjer gjort. 

Text och illustrationer har vuxit fram i ett samarbete mellan Elin, Anita, och Karin Sohlgren från NDIO kultur & kommunikation.


Varje bok har två språk som stöder varandra. Med hjälp av PENpal eller Klasspennan kan man lyssna på varje sida i boken och spela in själv.
Boken ges ut med bidrag från Kulturrådet och Region Norrbotten. Sámiráđđi Samerådet Saamiconcil 

Lilli, áddjá ja guovssahas - Lilli, farfar och norrskenet - Sámi mánáidgirji almmuhuvvo 12 gillii - Samisk barnbok ges ut på 12 språk med svenska som parallellspråk

Den samiska författaren Elin Marakatt från Ađevuopmi/Idivuoma ger ut sin första bilderbok "Lilli, áddjá ja guovssahas" Lilli, farfar och norrskenet" på tolv språk. Illustrationerna i akvarell har konstnären Anita Midbjer gjort. 

Sáve Sápmi

Davvi Girji förlag

Nuoraidgirji - Davvisámegillii 

Sáve ja Nilsa leaba váldopersovnnaguovttos, ja soai vázziba 5. ja 6. luohká Gárasavvona Sámeskuvllas. Soai leaba buoremus olbmážagat ja leaba measta álo ovttas. Erenoamážit dálvebotta láveba soai juohke vahkkoloahpa vuodjit meahci ja čohkket čorragiid ja guođohit iežaska ealu. Soai leaba hui áŋgirat dolastallat meahcis. Sáve eadni, Ellen Marizza bargá gielddakántuvrras ja su áhčči lea boazovázzi.

Sáves lea dábálaš eallin gitta dassážii go ovtta beaivvi go eatni boahtá čieru Sáve latnjii.


Dingo girji. Beställ boken nedan

Sáve Sápmi

Davvi Girji lágadus

Jag har alltid varit intresserad av bra starka berättelser som berör. När jag var barn läste jag mycket böcker, men jag saknade en bok som speglade mitt liv, min identitet och min humor i en värld där allt kan hända. Därför skrev jag ungdomsboken Sáve Sápmi, som handlar om Sáve som bor i en liten by i norra Sverige. Det handlar om renskötseln, livet i byn, att vara same och dagens utmaningar med sociala medier och klimatförändringar. Tunga ämnen som är skrivna på ett humoristiskt sätt.

Boken kom ut 2020 på nordsamiska, av Davvi Girji förlag i Nord-Norge.

Det är en berättelse om att vara hippie och våga sticka ut, om glesbygden vad som händer när traditionella renskötseln möter den moderna världen med sociala medier.


Artic Chills

Ange undertext här

Jag är med i Artic Chills, ett manusutveckling projekt mellan Internationella samiska filminsitutet samt Film Greenland, Nunavut Film York Universitet Canada. Där jag har skrivit ett manus som ska bli skräckfilm. 


Mu artihkkalat

Artihkar

Mun čálán maid artihkkaliid. Loga mu artihkkaliid dáppe. 


Jag skriver artihkar. Läs mina artiklar nedan. 

© 2020 Worlds Collide. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång